Kuidas pesta juukseid salongitoodetega?

Esimene samm parima tulemuse saavutamiseks on oma juuksetüübile sobiva šampooni ja palsami valimine. Müügiriiulitel leidub hulganisti erinevatele juuksetüüpidele sobivaid ning erinevatele probleemidele lahendust pakkuvaid juuksehooldusvahendeid.

Paljudele osutub raskeks erinevate juuksehooldusvahendite seast just endale sobivaimate leidmine. Siinkohal on kõige kindlam konsulteerida oma juuksuri või selle ala toodete asjatundjatega. Kindlasti peaks juuksehooldusvahendite valimisel arvestama sellega, et šampoon tuleks valida oma peanaha ning palsam juuksetüübi järgi. Kuivõrd salongitoodetega parima tulemuse saavutamine eeldab ka nende õiget kasutamist, siis selleks siin nõuandes ka järgnevalt veidi näpunäiteid jagame.

Šampooni tuleb ühel pesukorral kasutada väike ehk umbes 1 eurose mündi suurune kogus, see eelnevalt kätevahel laiali hõõrudes ning seejärel peanahale ja juustesse kandes. Kui esimesel pesukorral ei hakka šampoon piisavalt vahutama, loputada pea ja korrata pesu taas väikese koguse šampooniga. Kui pea on korralikult šampoonist puhtaks loputatud tuleb juuksed õrnalt rätikuga kuivaks pigistada ja seejärel samuti väike kogus palsamit rätikukuivadesse juustesse panna.

Palsami kasutamise juures on oluline, et palsamit pandaks vaid juustele mitte peanahale! Šampoon on mõeldud eelkõige peanaha puhastamiseks ja palsam juuste niisutamiseks. Palsamit on soovitav hoida peas 1-2 min, seejärel loputada juukseid kuniks vesi enam ei vahuta ega ole palsamiga koos. Juukseid tuleks loputada kolm korda kauem kui pesta! 
Kiire elutempoga inimesele kellel ei ole aega palsamit peas hoida sobivad hästi pähejäetavad pihustatavad palsamid, mida välja ei loputata ning mis pannakse rätikukuivadesse juustesse.

Kasutades fööni, sirgendajaid või lokitange on soovitav kindlasti lisada juustesse kuumakaitsevahendeid või viimistlusvahendeid kus kuumusekaitse on juba olemas.